solar icon menu sluiten
solar icon menu sluiten
Logo Zonnig Groep
Wie zijn Zonnig Groep
icon klembord
In 4 stappen zonnepanelen
icon folder
Wat kan Zonnig Groep u opleveren
icon money
Zonnepanelen
icon battery
Laadpalen
icon offerte
Nieuws
icon envelop
Contact
Vraag offerte aan
foto paginaicon

Wat kan Zonnig Groep u opleveren

We kunnen u in persoonlijk gesprek vertellen wat de zonnepanelen voor u kunnen opleveren. Ook in al onze offertes maken wij gebruiken van diverse formules en databerekeningen om te bereken wat uw terugverdientijd is en wat u per jaar gaat verdienen.
 
De kosten geef je één keer uit, maar de besparing keert elk jaar terug. Elke kilowattuur (kWh) die je zelf opwekt met gratis zonlicht, hoef je tenslotte niet te kopen van het energiebedrijf. En de stroom die je niet meteen verbruikt, lever je aan het elektriciteitsnet. Tot 2025 krijg je daar – dankzij de salderingsregeling -  Volg ons daarom op Facebook of ons nieuwsblok op onze site voor de laatste nieuwtjes, mbt de salderingsregeling!
 
Zonnepanelen leveren niet alleen geld op, maar besparen ook behoorlijk veel CO2-uitstoot. Grijze stroom van het net heeft 475 gram CO2-uitstoot per kWh. Met een set van 10 zonnepanelen voorkom je 1.600 kg CO2 per jaar. Dat is meer dan de CO2-uitstoot door het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden in een heel jaar.
 

De opbrengsten van zonnepanelen

De opbrengst hangt niet alleen af van het aantal panelen, maar ook van de richting waarin ze liggen (bijvoorbeeld naar het zuiden) en de hellingshoek. Zonnepanelen die op het zuiden liggen in een hoek van 36 graden, hebben de hoogste opbrengst (100 procent). Liggen de panelen op het oosten of westen (met dezelfde hoek), dan is de opbrengst ongeveer 20 procent lager. En op het noorden is het zelfs 40 procent lager. Bedenk wel dat een schuin dak meestal 2 kanten heeft. Een dak met een noordkant heeft ook een zuidkant die juist heel geschikt is voor zonnepanelen. Tevens hebben we in het oosten van Nederland en dus ook Nijmegen een stelregel dat de zonkracht gewoonweg nooit 100% is. We noemen dit de instralingsfactor en die zetten we op 85% dus 0,85. Dus 15% wordt van de totale opbrengst afgehaald om een reëel beeld te krijgen van uw opbrengsten.
 
Een interessante website is www.zonatlas.nl. Hiermee kun je de zonnestraling van uw dak meten. Hiermee kunnen we al vaak zien wat de beste stukken zijn van uw dak.
 
Vind je het lastig om de voordelen op de lange termijn in te schatten? Om je een idee te geven: de winst van zonnepanelen die op het zuiden liggen is vergelijkbaar met een rente van 6,1 procent op je spaarrekening (ervan uitgaande dat je de panelen in 2023 op je dak legt). Bij een ligging op het oosten of westen is dat ongeveer 3,2 procent.
 
Uitleg: Stel dat je het aankoopbedrag van € 4.900 op een spaarrekening had gezet en dat je 6,1 procent rente krijgt. Na 12 jaar haal je € 1.000 van de rekening af (het bedrag voor de omvormer). De rest laat je tegen 6,1 procent rente staan. Dan staat er na in totaal 25 jaar € 18.900 op je spaarrekening. Als je in 2023 zonnepanelen koopt, kun je het totale voordeel dus vergelijken met een spaarrente van 6,1 procent.
 
Wist u dat bij ons uw investering vaak al binnen 3-4 jaar heeft terugverdiend! (2023)

Verhoog je je waarde van het huis door zonnepanelen?

Ja zeker, doe je dit! Je verhoogt niet alleen uw energielabel van het huis maar het huis wordt ook interessanter voor evt. nieuwe kopers in de toekomst.
Wordt de WOZ waarde dan ook hoger? Ja want je huis wordt ook meer waard. Dit komt vaak pas na een aantal jaar. De gemeente weet niet altijd gelijk dat u zonnepanelen heeft aangeschaft. Zij zien dit vaak pas op luchtfoto’s of taxaties. Is dit dan een reden om niet te investeren in zonnepanelen? Nee, want zelfs als de woz-waarde stijgt, zullen de jaarlijkse voordelen van zonnepanelen dat nadeel ruimschoots overtreffen.